Kalendarium

 

 

 

Välkommen till höstens meditationssammankomster 2021

Glöm inte att lägga till 3juveler@gmail.com i din adresslista så våra mejl inte hamnar bland skräpposten!

Litet ljus vid tunnelns slut kan anas nu. Nedan kalendarium i korthet. Scrolla sedan för mer information.

Måndagsmeditationen börjar den 23 augusti – föranmälan.

Höstretreat 8-10 oktober med Kali.

En terminskurs “Hjärtats Närvaro & Inquiry – ett fördjupningsprogram” börjar 13 september med Kali.

Till vintern blir det retreat med Leela Sarti mer information på väg.

MÅNDAGSMEDITATION

Välkommen till meditation med 3juveler!
Måndagar

Kl 19.00 – 20.45
Från den 23 augusti då vi öppnar höstterminen med fysiska träffar igen.
Max 12 deltagare, som helst förbokas senast lördagen innan.
Introduktion till nya vänner första måndagen i varje månad som sedan följs av 40 min meditation. Reservera din plats genom mejl till: 3juveler@gmail.com Du får då en portkod. Adress: Drom Tönpa Erstagatan 28

Vipassana eller Insiktsmeditation kan spåras tillbaka till det sätt som Budda mediterade för 2500 år sedan. Att utöva insiktsmeditation går bra oavsett om man har en tro eller inte. Meditationen, som karaktäriseras av koncentration och sinnesnärvaro, avser att stilla sinnet och förfina medvetenheten så att vi kan uppleva sanningen om vårt liv på ett direkt sätt, utan förvirring och distraherande hinder.

Introduktion till nya vänner den första måndagen i varje månad fortsätter – och vi börjar kl 19.00 även då, med ca 15 min introduktion som sedan följs av 40 min meditation. Mejla 3juveler@gmail.com om du vill vara med på intro.

 

Hjärtats Närvaro – Inquiry grupp

är ett program för dig som utövar meditation och längtar efter att integrera meditationen i livet. Detta är en kurs som hålls av Franciska von Koch (Kali), lärare hos föreningen 3juveler.

Under den här kursen får vi nycklar till hur vi kan släppa taget och expandera vårt medvetandefält i en kärleksfull närvaro och medkänsla. Vår kontemplativa utforskning sker genom tysta meditationer, traditionella guidade visualiseringar samt meditativa verbala utforskningsstunder, så kallad Inquiry.

 

Inquiry

Detta utforskande är en syntes av modern psykologi, (främst inspirerat av AH Almaas Diamond Approach) och meditativ förståelse, (från Buddha Dharma). Det är en metod som hjälper oss att konkret och verbalt utforska den andliga dimensionens struktur och verklighet. Detta görs som ett samtal i mindre grupper. Det är ett stöd för att integrera den meditativa närvaron med vårt tal och våra handlingar. Vi gör Inquiry för att bygga broar mellan vår vardag och vår andliga realitet, för att genomlysa egostrukturer med empatiskt hållande, så att insikt om vår Sanna natur kan uppträda spontant och naturligt mitt i vår vardag och i våra relationer. Ett varande närvarofält återupprättas inom oss mitt i livets pågående aktivitet. (notera att denna grupp är helt fristående från Diamond Approach och gör inga anspråk på att likna eller visa det arbetet). 

Mejla 3juveler@gmail.com för att få vår fina poster med mer information.

  Anmälan:

1. Mejla intresse till 3juveler@gmail.com

2. Vi bokar in ett individuellt samtal (på zoom eller live), eller per telefon.

3. För att delta ser vi helst att du deltagit vid retreat eller utövat meditation under en period.

Tid: 6 Måndagar kl 16.30 – 18.15

13 och 27 september, 18 oktober, 1, 15, 29 november

(Ordinarie Måndagsmeditation följer kl 19 – 20.30)

Kostnad: 1500 kr – 2300 kr (arbetslös, studerande, anställd, för

egenföretagare)

Vipassana höstretreat 8-10 oktober

Avslappning & acceptans blir vårt fokus denna helg.

Inom oss finns en naturlig frid och en potential för hjärtats gränslösa öppnande. Då vi praktiserar meditationen, som kan vara guidad eller tyst, utforskar vi kraften i att verkligen vila medvetet i nuet.

Vipassanameditation utövas gående, stående, sittande och liggande. Vi kommer att varva med samtal, föredrag, mindful yoga/qi gong och tid kommer att ges för egen reflektion med vistelse i naturen. Vi håller gemensam tystnad utom vid frågestunder, individuella samtal och utforskning sk inquiry. Detta bidrar till fördjupning och stöd att vara samman i en verkligt meditativ atmosfär.

Vi kommer Corona-anpassa retreaten genom att ha ordentiga avstånd mellan deltagarna i den luftiga meditationshallen, som har god ventilation och när vi äter. Alla sovrum är dubbelrum med verandadörr ut.

Anmäl dig hos 3juveler@gmail.com så får du mer information.

”Att vara lärare i meditation innebär för mig att vara en tjänare av dharma, det är inte en position man uppnår eller förtjänar, utan en dedikation och hängivenhet man känner i att dela det mest dyrbara i livet”. Kali, Franciska von Koch

Avgift för mat och boende

2380 kr inkluderar vegetarisk mat och sovrum i dubbelrum med 180 cm mellan sängarna. Enkelrumstillägg 400 kr. Lakan & handdukar ingår.

Ekonomiskt stöd kan ev ges till riskgrupp eller andra behövande som måste ha enkelrum.

Boka din plats!

För att säkra din plats på retreaten ber vi dig betala 400 kr till 3juveler plus- girokonto nr: 40 49 28-4 – skriv Höst- retreat – Samt E-posta anmälan med ditt namn och om du vill bo i enkel eller dubbel rum, + ev allergier till: 3juveler@gmail.com

Begränsat antal platser.

Avgiften 400 dras från hela kostnaden som betalas före 25 september. Vid avbokning återfås ej bokningsavgiften. Efter anmälan får du ett svarsbrev med mer praktisk information om mat och resa osv.

Ankomst/incheckning fredag 8 ok- tober från kl 16.00 middag kl 18.00 – hemresa söndag 10 oktober på efter- middagen.

DANA

Dana är ett ord som kan översättas med generositet eller frivillig gåva. Den största gåvan av alla är undervisningen om befrielse.

Denna gåva går inte att prissätta och har genom generationer nedärvts i en anda av generositet. Det är med glädje som vi fortsätter denna uråldriga tradition att dela med oss av visdomens undervisning utan att ta betalt. för att uttrycka uppskattning och praktisera generositet ges alltid möjlighet att ge dana för undervisningen. Läraren får ingenting betalt för förberedelser och undervisning, utan tar emot donation enligt sedvanlig tradition.

Dana ges enklast genom att swisha till lärarnas telefonnummer:

Kali på nr 0760 18 82 49

Lotta:på nr 0707 83 84 39

 

   Ta ett steg

Information  3juveler@gmail.com

Utveckla ett sinne som är gränslöst likt rymden, där upplevelser som är både behagliga och obehagliga kan uppträda och försvinna utan konflikt, kamp eller skada. Vila i ett sinne som är gränslös rymd”. Buddha

Med vänliga hälsningar:

3 J U V E L E R 

Kommentarer inaktiverade.